Deloitte On the Spot

Esko Mertsalmi, Unikien hallituksen puheenjohtaja:"Onni suosii rohkeaa."

Episode Summary

Mitä kuuluu kasvuyhtiö? Technology Fast 50 -erikoisjaksoissa tavataan Deloitten Fast 50 -listalla aiemmin olleita yrityksiä.

Episode Notes

Deloitten On the Spot -podcastin Technology Fast 50 -erikoisjaksoissa aiheena on kasvuyritykset. Tässä jaksossa Unikien Esko Mertsalmi, yksi teknologiayhtiön perustajista ja yrityksen hallituksen nykyinen puheenjohtaja ja Deloitten kasvuyrityspalveluista vastaava Joni Pitkäranta keskustelevat kasvuyrityksistä.

Tamperelainen Unikie perustettiin vuonna 2015 tarpeesta viedä suomalaista teknologiaosaamista maailmalle. Miten bisnestä lähdettiin rakentamaan? Mitä onnistuminen on vaatinut?

Unikien kasvutahti on alusta saakka ollut vahvaa ja katse kansainvälinen. Vuonna 2019 Unikie sijoittui kolmanneksi Deloitten Technology Fast 50 -ohjelmassa, joka listaa Suomen nopeimmin kasvaneita teknologiyrityksiä. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2020 33 miljoonaa euroa. Suomen lisäksi yritys toimii myös Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Saksassa ja Puolassa. 

Vuosi sitten Unikien mukaan tuli myös pääomasijoittaja ja uusi toimitusjohtaja talon ulkopuolelta. Millaisia evästyksiä Esko Mertsalmi haluaa jakaa kansainvälistyville kasvuyhtiöille? Ainakin onni suosi rohkeaa.