Deloitte On the Spot

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Tommy Hellsten

Episode Summary

Resilienttiä organisaatiota ei voi olla ilman muutoskykyisiä ihmisiä ja johtajuutta. Nykyisen työikäisen sukupolven sanotaan usein olevan palautumiskykyinen ja sopeutuvan muutokseen jopa aiempia sukupolvia paremmin. Työelämän paineet ja jaksaminen huolestuttavat kuitenkin monia. Miten johtamisella voidaan tukea työntekijöiden jaksamista?

Episode Notes

Rebound – resilientin organisaation jäljillä -podcastin toisessa jaksossa aiheena on ihmisläheinen ja vaikuttava johtajuus. Podcastissamme Deloitten toimitusjohtaja Lari Hintsanen ja menestyskirjailija, kouluttaja, teologi Tommy Hellsten keskustelevat, mikä on johtajan tärkein tehtävä ja minkä tyyppinen johtaminen syntyy siitä, kun ihminen on aidosti läsnä ja kohtaa ihmisen ihmisenä.  

Erityisesti etä- ja hybridityöskentelyn aikana pyrkimykset suoriutua työelämässä entistä paremmin ja tehokkaammin ovat kasvaneet. Samanaikaisesti organisaatioilla ja johtajilla ei läheskään aina ole kykyä kohdata henkilöitä ja johtaa ihmisiä. Tämä vie helposti jaksamisen rajoille.

Ihmisen syvin tarve on tulla nähdyksi ja kohdatuksi myös työpaikalla. Johtajilla pitää olla viisautta keskittyä ihmiseen. Tämä tarkoittaa toisen ihmisen kunnioittamista – vasta silloin ihmisen näkee kunnolla ja hän tulee kohdatuksi.

Myös johtajat tarvitsevat omassa työssään tukea. Turvallisessa tunneilmapiirissä johtajat uskaltavat tehdä virheitä, olla inhimillisiä ja johtaa omana itsenään. Tämä johtaa levolliseen, mutta myös rohkeaan tapaan johtaa muita. Ja juuri tätä tarvitaany, jotta organisaatio on resilientti.